Grievous Tábornok élete – II. rész | Star Wars Akadémia

Grievous Tábornok élete - II. rész | Star Wars Akadémia

DISCORD link : https://goo.gl/ToUCrP Tetszik az Akadémia és szívesen támogatnád? Légy te is Patreon:
https://goo.gl/qx9HUc
Kiváló minőségű Star Wars -os cuccokért kattints a linkre:
https://goo.gl/cuGfMb
Minden vásárlás után amit erről a linkről intézel, az Akadémiát is támogatod. Köszönöm szépen! !!! A szöveg, ha segítenél fordítani: !!!
https://goo.gl/rd8395

Facebook:
https://goo.gl/Gjzhe3

Instagram:
https://goo.gl/cWms5M

GMail:
starwars.akademia@gmail.com

Sziasztok, rajongók! Üdvözöllek az Akadémián!

Yavin elõtt 22 –ben aztán az elsõ Geonózisi ütközetben elérkezett a tábornok számára a korszak kezdete, melyben oly híressé vált… Kirobbant a Klónok háborúja. A Geonózis –on az volt a feladata, hogy megvédje a Szeparatista tanács tagjait a Jedi –ktõl és az azok által hadba vonultatott új klónsereg katonáitól. Több harcot is vívott, viszont senkit sem hagyott életben, hogy elmondhassák õ is ott volt… nem maradtak szemtanúk. Dooku gróf lenyûgözõnek tartotta Grievous teljesítményét a harcok után és jutalmul kiképezte õt a fénykard vívás mûvészetére. A Tábornok pedig hamar elsajátította, amit el tudott a gróftól… A Jedi –k eme mûvészetének mind a 7 formáját megismerte és azok alapjait elsajátította, beleértve a ritkán látható Makashi –t és a Juyo –t is.
Grievous hamar legyõzte párbajokban Dooku összes tanítványát.
Nyilván való volt, hogy rengeteg idõt és engrgiát… sõt, még forrásokat is szántak Grievous tábornokra. Ám a Gróf csak második embere ként tekintett a Kibrogra. Egészen elsõ embere a Chiss tábornok Sev’rance Tann haláláig, esélye sem volt Grievousnak, Dooku teljes figyelmére.

A kiborg tábornok, felvérztezve a Jedi-k fegyvereivel és a tudással, amit azok, mûvészetnek hívtak, végre készen állt nyíltan is a hadszíntérre lépni. Elsõ ilyen nyilvános megmutatkozása négy hónappal a háború kitörése után történt a Hypori csatában. Itt a tábornok egy masszív droidsereget vonultatott fel a köztársasági erõk ellen és hamar el is söpörte azokat. Elsõ igazi nagy csatájában megölte a Jedi Mester Daakman Barrek –et, amikor az segélykérést próbált indítani a Muunilinst –en harcoló Kenobi és Padawanja Anakin irányába.
Eközben hat Jedi csapdába esett egy Acclamator –osztályú szállítón… Grievous parancsára a B2-es szuper harci droidok bekerítették a Jediket, nem hagyva utat a menekülésre. Illetve, de… volt egy védtelen pont amit a Padawan Sha’a Gi meg is próbált kihasználni, azonban ez csapda volt és a tábornok szinte azonnal kivégezte õt.
Ahogy a maradék öt jedi ellen küzdött, az szinte embertelen volt… képzett lovagokkal és mesterekkel vette fel a harcot, viszonylag szép eredményekkel… sõt, K’khruk mesterrel sikerült is végeznie. Azonban ahogy Ki-Adi-Mundi –val harcolt, egy ARC harcos érkezett a helyszínre egy LAAT/i szállítóval… Fordo százados volt az, és erõsítést hozott. Ahogy a kiborg a Cerean Jedi fölé kerekedett, készen állt bevinni a végsõ csapást, ám ekkor a Klónok megzavarták… túlerõvel érkeztek a jedik megmentésére, ezért vissza kellett húzódnia. De nem sok hiányzott a harmadik jedi megöléséhez. Sebaj, lett egy újabb trófeája legalább… ugyanis menekülés közben elvitte K’khruk mester kardját.
A harc után, Grievous megkapta a háború során az elsõ gúnynevét Plo Koon Jedi mestertõl: A Hypori Mészáros… bizonyára kedvére valónak találta a tábornok.
Két hónappal késõbb a Nadiem peremvidéki világában Grievous újra lépett és szembekerült Luminara unduli mester és padwanja Barris Offe erõivel. A tábornok erõit legyõzték és hátrálni kényszerült. A személyes vadászához sietett, amikor is B’bard Tone mester és tanítványa az útját állták. Tone mestert súlyosan megsebesítette Grievous a tanítványt pedig megölte… nem sok esélyük volt.
A Sith –ek kegyetlenek voltak, grievous pedig dicséret helyett újabb próbákat kapott gazdájától, vagy mesterétõl… kinek, hogy tetszik jobban. A Gróf kíméletlen volt és szembe állította Grievoust a Szeparatista parancsnokával Assajj Ventress –el valamint a több ezer éves és brutálisan erõs fejvadásszal Durge –al. Persze nem csak a Kiborgot tesztelte a gróf, hanem az egész kompániáját. Ki a legerõsebb embere vajon? Talán ez volt a célja a tetteinek?
Nos, mindegy is… Grievous ugyanis legyõzte mind a sötét jedit mind pedig a fejvadászt. Viszont a gróf nem hagyta neki, hogy végezze velük. Bizonyította rátermettségét és ezért megtarthatta a Szeparatista Droid sereg legfõbb vezetõje címet. Sõt a köztársasági holoNet hírek adásában már úgy beszéltek róla mint a Lovag ölõ.. mely egy újabb rút beceneve lett végül. Azonban hamar õ lett a Szeparatisták arca… és a köztársasági lények milliói rögtön felismerték és félték hatalmát.

Jó szórakozást.

Hozzászólásban várom a véleményeket, észrevételeket és egyéb bármiféle kommunikációt 🙂
Továbbá szívesen folytatok akármilyen beszélgetést mely kapcsolódik a Star Wars világához.
Köszönöm a figyelmeteket!
Az erő legyen veletek.

#StarWarsAkadémia #StarWars #Follow #Like #Grievous #CloneWars