JaMese – Tisztítótűz

JaMese - Tisztítótűz

A Bennem a világ c. album megvásárolható az iTunes-on: https://apple.co/2IKzOUS
Bandcamp-en: https://bit.ly/2HbCT3f
Streamelhető Spotify-on: https://spoti.fi/2qn8Trq
Deezer-en: https://bit.ly/2GPCzI3

Honlap: http://www.jamese.hu/
Iratkozz fel a youtube csatornánkra: https://www.youtube.com/user/jamesemusic
Kövess minket a facebookon: https://www.facebook.com/jamesemusic/
Instagramon: https://www.instagram.com/jamesemusic/

Szöveg: Molnár Emese
Ének: Molnár Emese
Gitár: Udvarhelyi Gábor
Basszusgitár: Éder Ferenc, “Lá”
Dob: Badics Márk
Fotó: Emmer László
Grafika: Silye Júlia
Felvétel, keverés, mastering: Dorozsmai Gergő
A felvételek a Tom-Tom Stúdióban készültek.

JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefoglalja. Már gyermekkorában magába szívta a mesék, történetek szeretét. Vidéki lányként sokat segített a földeken és a kertben, ez idő alatt, mint régen a fonóban tanár édesanyja mesélte egyik történetet a másik után. Volt közte nagyapjától megmaradt ritka indiai mesegyűjtemény, operamesék, népmesék vagy egy Fellini film története. Ezek az élmények insprációul szolgálnak dalaihoz is; örökérvényű, értékálló, ugyanakkor modern történetek ezek, melyben a dallam és szöveg szimbiózisa teremeti meg a JaMese sajátos világát.

2018 tavaszára új anyaggal jelentkezik a zenekar. A Csak a Napba bemutatkozó lemezük után a Bennem a Világ sem szakít a hagyományokkal: az örök dalforma marad de egyre kiforrottabb a zenei világ. Az új anyag címadó dalát Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A JaMese dallamra a kortárs költő könnyen kanyarította a szavakat és egy dinamikus, sodró lendületű “üzenetdal” kerekedett belőle. Az albumra felkerül Emese kedvenc kortárs költőnője, Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amelyet Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertrejáró közönség. Illetve egy új groove-os, rádióbarát versmegzenésítés is hallható, az Örökmúlás, amelyet a Radnóti Színház felkérésére írt Anna.

A lemezanyag nagy részét a saját dalok adják: a Három lány című szerzemény Emese gyerekkorából merítkezik, az Eső című hangfestő dal pedig igazi melankoliát csempész a lemezre, amiben jó egy kicsit elmerülni. Az énekesnő tüzesebb, dinamikusabb oldala mutatkozik meg a Tisztítótűz és a Lélekmadár című dalokban.